Volledig scherm

Feeling hot hot hot? Wat doe jij om af te koelen?

REGIO - Tropisch warm is het ineens. De één vindt het heerlijk en geniet volop, voor de ander is het een regelrechte ramp. 

Vandaag en morgen wordt het ontzettend warm, met dertig graden en meer. De overheid heeft het Nationaal Hitteplan in werking gesteld, zodat er extra aandacht is voor ouderen en zieken. Veel mensen weten niet waar ze het zoeken moeten bij deze temperaturen.  Wat doe jij om de warmte te weren en je hoofd koel te houden? Laat het ons weten, graag met foto of filmpje! Whatsapp je inzending naar 06-82990535

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.