Een kantelende fietsdrager zodat de achterklep toch nog gebruikt kan worden. foto GPD/PR
Volledig scherm
Een kantelende fietsdrager zodat de achterklep toch nog gebruikt kan worden. foto GPD/PR

Geen trekhaak maakt verdacht in Apeldoorn

APELDOORN - Politieagenten hebben woensdagavond een man in Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling.

De man had zijn auto geparkeerd op de stoep in het centrum, de agenten spraken hem daarop aan. Daarbij zagen ze een fietsendrager op de achterbank van de auto liggen, maar de auto van de bestuurder had geen trekhaak.

Omdat fietsendragers de laatste maand veel zijn gestolen, vertrouwden de agenten het niet en vroegen de man waar de drager vandaan kwam. Daar kon hij geen duidelijke verklaring voor geven, waarop de man is aangehouden.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.