Volledig scherm
De Gereformeerde Hogeschool Zwolle. © Tom van Dijke

Hogeschool Viaa krijgt nieuw uiterlijk

ZWOLLE - Gereformeerde Hogeschool Viaa wordt in een nieuwe jas gestoken. Het betonnen gebouw uit de jaren zestig krijgt een heel ander aangezicht. Beton maakt plaats voor metalen platen in zilver tot lichtblauwe tinten. De ingang wordt verplaatst van de Grasdorpstraat naar de Wethouder Alferinkweg, tegenover het provinciehuis.

Het plan bevindt zich nog in een beginstadium, maar de welstandscommissie is in ieder geval enthousiast over het moderne gebouw dat er moet komen.

Venster
De hogeschool wil door middel van het nieuwe ontwerp meer naar buiten treden. 'Een venster openen naar de samenleving', noemt het bestuur het, volgens architect Vasco Da Silva. Het gebouw oogt dan ook transparanter, door het gebruik van lichtgekleurde metaalplaten. Voorbijgangers kunnen de leerlingen goed zien zitten van buitenaf. Ook het verplaatsen van de ingang naar de drukke Wethouder Alferinkweg draagt bij aan het toegankelijker maken van het gebouw.

Augustus
Wanneer de renovatie van de school begint is nog niet bekend. Eind augustus worden de medewerkers ingelicht en krijgen zij de eerste ontwerpen van de school te zien.