Een van de vernielde lichtmasten bij CSV Apeldoorn.
Volledig scherm
Een van de vernielde lichtmasten bij CSV Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Lantaarnpaalvandaal sloopt 'slechts' vier palen in Apeldoorn

APELDOORN - Houdt de lantaarnpaalvandaal het voor gezien in Apeldoorn? Werden er in voorgaande weken tientallen lantaarnpalen vernield, deze week waren het er 'maar' vier. En dus hoefde gemeente Apeldoorn over de afgelopen week slechts aangifte te doen over vier vernielde palen.

Dit in tegenstelling tot vorige week, toen er nog vierenveertig lantaarnpalen sneuvelden. Daarmee is het totaal aantal vernielde lichtmasten op 334 komen te staan. Dit zijn enkel de palen die op grond van de gemeente staan, eerder deze zomer werden ook meerdere lichtmasten langs de velden van verschillende sportclubs in Apeldoorn gesloopt. Een behoorlijke financiële strop voor de clubs, waarvan de schade soms tot in de duizenden euro's in gelopen.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er, ondanks de daling in het aantal vernielingen, nog altijd niemand is aangehouden.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.