Volledig scherm
Foto: ANP Bewerking: Charlotte Jansen

Meer duidelijkheid rond plannen station Stadshagen

ZWOLLE - ProRail houdt donderdag 13 oktober samen met de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle een informatiebijeenkomst over de plannen voor de inrichting van de openbare ruimte van het toekomstige treinstation Stadshagen.

Station
De spoorlijn Zwolle-Kampen wordt in 2017 door ProRail omgebouwd tot een spoorlijn voor elektrische treinen. Tegelijk met de ombouw van de spoorlijn wordt een nieuwe autotunnel onder de Kamperlijn aangelegd, wordt het station Zwolle-Stadshagen gerealiseerd en wordt de directe omgeving hierop aangepast.

Input
In een eerder stadium zijn de plannen voor het station en de autotunnel gepresenteerd. Voor de zomer is er een ontwerp van de buitenruimte gemaakt in samenwerking met belanghebbenden. Dit wordt getoond. Bovendien is er ruimte voor ideeën en input.

Schatkamer
Belangstellenden kunnen de bijeenkomst bezoeken in openbare basisschool De Schatkamer, Wildwalstraat 38 tussen 17.00 en 21.00 uur.

In een volgende bijeenkomst, begin 2017, komen ProRail en haar aannemers terug om u meer specifiek te informeren over de uitvoering van de werkzaamheden.