Volledig scherm

Na amputatie onderbeen nog op de centimeter nauwkeurig parachutespringen

TEUGE - Paul Gommers (45) sprong acht jaar met hevige pijn in zijn linkervoet. Nu springt hij zonder linkervoet. Nog wel met pijn. Op de centimeter nauwkeurig parachutespringen kan bijna niemand zo goed als hij.

Het is niet dat hij geen pijn meer voelt, nu zes maanden geleden zijn linkervoet is afgezet. ,,Het doet nog steeds zeer, maar het gaat’’, zegt Paul Gommers in de Stentor. Op het NK parachutespringen in Teuge verdrongen blijdschap en trots even de pijn bij de Apeldoornse militair. Hij veroverde met een prothese aan zijn linkerbeen een zilveren medaille bij het precisiespringen. 

Mis
In juni 2008 werd hij gevraagd voor een demonstratie bij de Nationale Veteranendagen. Hij moest op een stalen ponton in de Haagse Hofvijver landen. Gommers was niet uitgerust met zijn springpak en bijbehorende schoenen, maar moest voor het oog van hoge militairen in gevechtstenue en bijpassende schoenen zonder demping op het staal landen. Hij brak zijn rechterenkel en verbrijzelde zijn linker. De pijn bleef en was zó ondraaglijk, dat werd besloten dat zijn voet en onderbeen eraf moesten. Tot 15 centimeter onder de knie is het been geamputeerd.

NK
„Ik heb twee weken geleden in Italië voor het eerst weer gesprongen. Heel spannend. Lukte het nog wel, vroeg ik me af. Maar het gaat, al is het onwennig. Het zit met één boutje vast. Ik zou graag nog een prothese willen die strakker aan mijn been zit. Maar dit NK kon ik gewoon niet laten lopen.” 

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.