Artists impression van de toegang tot de nieuwe garage.
Volledig scherm
Artists impression van de toegang tot de nieuwe garage.

Rechter heeft lot in handen van Apeldoorns winkelcentrum Anklaar

APELDOORN - De komende twee weken mag er nog worden doorgewerkt in de bouwput van het toekomstige winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn. Of dat daarna nog steeds mag hangt af van het oordeel dat de rechter dan uitspreekt.

Gisteren behandelde die het verzoek van op één na alle winkeliers van Anklaar om de bouwvergunning te schorsen. De Federatie van Apeldoornse Ondernemers en een aantal omwonenden steunen dat verzoek.

Ze ageren tegen wijzigingen die de projectontwikkelaar in het plan voor het winkelcentrum heeft doorgevoerd, met betrekking tot de parkeergarage.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.