Leerlingen van het Thomas a Kempis College maken selfies met Anna van der Breggen
Volledig scherm
Leerlingen van het Thomas a Kempis College maken selfies met Anna van der Breggen © Frans Paalman

Selfies met Anna van der Breggen in Zwolle

ZWOLLE - Leerlingen van het Thomas a Kempis College in Zwolle vielen maandagmiddag met hun neus in de boter. Olympisch medaillewinnaar en kersvers Europees Kampioen Anna van der Breggen opende de Nationale Sportweek op de school.

De komst van 'Gouden Anna' leeft erg op de school. Al een halfuur voor haar komst verzamelen leerlingen zich in de aula om een plaats met goed zicht op het podium te bemachtigen. Als Van der Breggen met haar gouden en bronzen olympische medailles om haar nek het podium betreedt, klinkt er een luid applaus.

Even later verricht ze het officiële startsein van de traploopwedstrijd, die het begin is van de Nationale Sportweek op de school. Het Thomas a Kempis college doet jaarlijks mee aan de Nationale Sportweek. "Wij zijn natuurlijk een sportieve school en in deze week hopen wij het belang van sporten nog weer eens extra te benadrukken", legt Bas Waaijer, docent bewegingsonderwijs, uit.

Na afloop van de traploopwedstrijd kunnen de leerlingen op de foto met de kersverse Europees Kampioene. Rustig en een beetje verlegen ondergaat Van der Breggen alle aandacht van de leerlingen, die selfies met haar maken en handtekeningen in hun schoolagenda's laten zetten. "Alles went", beseft de twintiger die sinds de Olympische Spelen in Rio wereldfaam vergaard heeft.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.