Volledig scherm
© Willem de Koster van Brink Verkeer houdt op de brug in de Egbert Gorterstraat het verkeer tegen. foto Emiel Muijderman

Verkeersregelaar Halve Marathon Zwolle mishandeld

ZWOLLE - Een 42-jarige verkeersregelaar van de Halve Marathon in Zwolle is zaterdagmiddag mishandeld door een automobilist.

Dit gebeurde op de kruising Marsweg/Oldeneelallee. De Zwolse verkeersregelaar was rond 15.30 uur bezig bij de Wethouder Alferinkweg toen de onbekende automobilist daar even moest wachten vanwege de plaatsing van dranghekken. Dit weigerde de onbekende man, hij negeerde de aanwijzing en reed op asociale manier om de dranghekken heen.

De verkeersregelaar reed op z'n motor achter de man aan en sprak hem aan toen de man moest wachten bij de verkeerslichten. Daar mishandelde de automobilist de verkeersregelaar. De motorrijder kwam ten val en raakte gewond aan zijn pols.

Een andere automobilist, die voor de dader bij het verkeerslicht stond, schoot de verkeersregelaar te hulp. Ook hij kreeg ervan langs. De onbekende gaf hem meerdere klappen in het gezicht, waardoor hij een bloedneus opliep.

De politie zoekt deze getuige/dit slachtoffer. De man zou rijden in een donkerblauwe personenauto (mogelijk Volkswagen cabriolet).

Volgens Teun Bouwhuis, voorzitter van de Zwolse Halve Marathon, is het niet voor het eerst dat verkeersdeelnemers agressief worden naar medewerkers van het evenement. "Het gebeurt vaker dat automobilisten met een kort lontje een beetje flippen, maar niet vaak op deze manier."

De motorrijder kon 's avonds tijdens het loopfestijn overigens 'gewoon' het verkeer weer regelen.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.