De Elsweg in Apeldoorn. Foto: Google Streetview
Volledig scherm
De Elsweg in Apeldoorn. Foto: Google Streetview

Weer vrouw met mes bedreigd bij poging straatroof in Apeldoorn

APELDOORN - Een 32-jarige vrouw uit Apeldoorn is donderdagavond lichtgewond geraakt toen een man haar onder bedreiging van een mes probeerde te beroven.

De vrouw fietste rond 23.15 uur over de Elsweg in Apeldoorn toen een onbekende man haar slingerend tegemoet fietste. Hij was in het gezelschap van een andere vrouw. Hij dreigde met een mes en wilde de tas van het slachtoffer afpakken. Daarop zette de Apeldoornse vrouw het op een schreeuwen. Daarop volgde een schermutseling waarbij beiden ten val kwamen. Het slachtoffer is daarbij lichtgewond geraakt. De man en de vrouw vluchtten op de fiets zonder buit weg richting de Fabrieksstraat en Prins Willem-Alexanderlaan.

Donkere kleding
Volgens het slachtoffer was de man tussen de twintig en dertig jaar oud, heeft een donkere huidskleur en een tenger postuur. Hij droeg donkere kleding. De vrouw die bij hem was is wordt ook tussen de twintig en dertig jaar oud geschat, heeft een blanke huidskleur en blond haar. Ze droeg lichte kleding en had een gezet postuur. De politie is op zoek naar getuigen.

Vlakbij
Maandagavond vond een vergelijkbaar voorval plaats op de kruising Mariastraat met de Rustenburglaan in Apeldoorn, niet ver van de Elsweg vandaan. Daar werd een 29-jarige vrouw rond 22.30 uur door een man op de fiets naar de weg gevraagd. Toen ze stopte om hem de weg te wijzen, dwong hij haar onder bedreiging van een mes haar tas af te geven. Het slachtoffer gaf als signalement door dat het zou gaan om een man van rond de 17 jaar oud, met een getint uiterlijk en een slank postuur. Ook van deze straatroof is de politie nog op zoek naar getuigen.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.