Kirsten Wild
Volledig scherm
Kirsten Wild

Wij kijken naar: Kirsten Wild

ZWOLLE - De Zwolse baanwielrenster Kirsten Wild (33) komt vandaag om 15.59 uur in actie op het onderdeel scratch van het Omnium.

Het Omnium is een combinatieklassement bij het baanwielrennen. Op het onderdeel scratch, waarbij ze tien kilometer moet fietsen, heeft ze haar kracht al eens bewezen. Het hoogtepunt in haar carrière tot nu toe bereikte ze tijdens het Wereldkampioenschap baanwielrennen in de Parijse voorstad Saint-Quentin-En-Yvelines waar ze de felbegeerde regenboogtrui veroverde op dit onderdeel scratch.

De Zwolse is zowel op de baan als op de weg als wielrenster actief. De 33-jarige won vlak voor de spelen de massasprint van de Prudential RideLondon op de Mall in hartje Londen. Wild versloeg haar landgenote Nina Kessler en de Canadese Leah Kirchmann.

  1. Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Veel armoede onder kinderen ondanks werkende ouders

    Zes op de tien kinderen die in armoede opgroeien, hebben ouders die gewoon werken. Deze gezinnen komen financieel moeilijk rond, maar profiteren vaak niet van toeslagen en jeugdvoorzieningen zoals voor sport en cultuur. Overheid, scholen en bedrijven moeten meer samenwerken om de oorzaken van armoede aan te pakken. Ze kunnen hoge schoolkosten beperken, regelingen eenvoudiger maken, voorlichting verbeteren en voorkomen dat mensen gestraft worden omdat hun toeslag vervalt zodra ze iets gaan verdienen.
  2. Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    Raalter knooppunt Bos bijna hamerstuk bij de Staten

    De reconstructie van het Raalter kruispunt Bos is woensdagavond bijna als hamerstuk doorgeschoven naar de agenda van Provinciale Staten voor 12 april. Alle fracties zijn het in grote lijnen eens met het voorstel om 33 miljoen euro te investeren in het ongelijkvloers maken van 'knooppunt Raalte', waar de provinciale weg N348 de spoorlijn Zwolle-Almelo en rijksweg N35 kruist. De totale investering kost 50 miljoen, waarvan het Rijk na lang Overijssels lobbyen maximaal 12,5 miljoen euro meebetaalt en de gemeente Raalte 4,5 miljoen.