Volledig scherm

10 koren op straatkorenfestival

LUTTENBERG - Maar liefst 10 koren doen mee aan de 15e editie van het straatkorenfestival dat zondag 26 juni in Luttenberg wordt gehouden.

Het festival begint om 12.45 uur wanneer de koren samen zingend de berg afkomen en naar diverse podia begeleidt worden. Tegelijkertijd wordt er een braderie in landlevenstijl gehouden aangevuld met een straattheater-acts, een ganzenhoedster, waarzegsters en ballon-entertainer. Wie wil, kan in de paardenkoets een rit door het dorp maken en ook is er een demonstratie trekkerdansen. Scouting Raalte is aanwezig en voor de kinderen staan er enkele springkussens.

Toegang en parkeren zijn gratis

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.