Volledig scherm

10e editie Vrijetijdsmarkt in Lebuïnuskerk

De gratis Vrijetijdsmarkt op zaterdag 3 september staat in het teken van de opening van het jaarlijkse cursusseizoen.

In de Lebuïnuskerk staan van 11.00 tot 16.00 uur 95 organisaties paraat om informatie te verstrekken over de verschillende cursussen en workshops in Deventer en omgeving. Daarnaast zijn er demonstraties, optredens en is er een muziekquiz. Vrijwilligersorganisaties presenteren zich met het doel om mensen te interesseren om hun talent in te zetten voor de verschillende soorten vrijwilligerswerk.
Voor de poëeten onder ons is er een mobiele kiosk met afhaalpoëzie. Op de menukaart staan nieuwe gedichten voor poëtische trek tussendoor. Speciaal voor kinderen zet sneltekenaar Martin binnen enkele minuten het gezicht humoristisch op papier. Bij de wc is Closette te vinden en Fleur Kleur zorgt voor ballonfiguren. Deelnemende organisaties zijn te vinden op: www.kunstcircuit.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.