250 euro van JCI Meppel-Reestmond voor Tovertafel

MEPPEL - In het kader van de actie 'Zak met geld, zoekt goede doelen' heeft JCI Meppel-Reestmond 250 euro geschonken aan de Stichting Sociaal Culturele Commissie De Stouwe. De cheque is bedoeld als bijdrage voor de aankoop van een Tovertafel voor het Irenehuis in Meppel.

Een tovertafel projecteert lichtbeelden op een tafel, waardoor dementerende mensen, die rond deze tafel zitten, geactiveerd worden. Afhankelijk van de mate van dementie kan het beeldenpatroon aangepast worden. De cheque is inmiddels uitgereikt aan bestuurslid Rumph van de stichting.

Het was voorlopig de laatste 'zak met geld' die JCI (Junior Chamber International) Meppel-Reestmond uitreikt. 38 goede doelen deden een aanvraag voor een bijdrage in een project waar geen regulier budget voor is. Veel van deze partijen konden op een donatie rekenen.

JCI is een internationale organisatie die zich inzet voor de maatschappij. De afdeling Meppel-Reestmond telt 25 leden. Meer informatie op de website.

www.jkmeppel.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.