Volledig scherm

2800 euro opgehaald voor Zwaluwwieken en Oranjefonds

HASSELT - In week 20 vond de collecte plaats ter ondersteuning van het Oranjefonds en de wiekenactie van molen de Zwaluw in Hasselt.

De molenmedewerkers werden aangenaam verrast door de vele molenfans die zich spontaan aanmelden om een paar straten te lopen en daarmee een steentje bij te dragen aan het bijeen brengen van het grote bedrag dat nodig is om De Zwaluw van nieuwe wieken te voorzien. Op Nationale Molendag, de zaterdag voorafgaand aan de collecteweek, werden alle - bijna vijftig -collectanten ’s morgens uitgenodigd om een kopje koffie te komen drinken en hun bus op te halen. Voorzitter Jan van der Stege bedankte hen op voorhand voor de hulp en wenste hen veel succes. En of het dat nu was of het enthousiasme en de overtuigingskracht van de collectanten , maar het werd een groot succes. Het volledige bedrag dat werd opgehaald is: € 2800,74. De helft van de opbrengst gaat naar het Oranjefonds.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.