Volledig scherm

3D-print challenge bij Windesheim Zwolle

ZWOLLE - In het auditorium van hogeschool Windesheim in Zwolle vindt woensdag 15 juni een 3D-print challenge plaats voor basisscholen.

Deelnemende scholen ontwerpen een lesactiviteit, die zich richt op het ontwerpen van een oplossing voor een probleem en zetten de 3D-printer hierbij als middel in. Via pitches demonstreren ze hoe de lesactiviteit de ontwikkeling van digitale vaardigheden bij kinderen stimuleert. Hierna volgt een opdracht. De jury beoordeelt zowel het proces als het producten en kiest de uiteindelijke winnaar. De organisatie is in handen van de Pabo van Windesheim.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.