Volledig scherm

42e Zwemvierdaagse in de Meule in Nieuwleusen

DALFSEN - In openluchtzwembad de Meule in Nieuwleusen gaat dinsdag 5 juli de 42e Nationale Zwemvierdaagse van start.

Dit evenement kent jaarlijks een kleine 100 deelnemers die vier dagen lang een afstand van 250 of 500 meter zwemmen. Wie dit volbrengt krijgt aan het eind als beloning de verdiende medaille. Er zijn in Nieuwleusen deelnemers die alle 41 voorgaande medailles in hun bezit hebben.

De medewerkers van de Meule houden verschillende activiteiten in en rondom de bassins. Darten, enveloppen trekken, een ballontovenaar, broodje knakworst eten en stuivertje duiken, zijn een paar van die activiteiten die de zwemvierdaagse extra feestelijk maken.

De officiële opening van de zwemvierdaagse is dinsdag 5 juli om 16.00 uur. Iedere dag kunnen de deelnemers hun baantjes zwemmen van 16.00 tot 19.30 uur. Wie ’s middags of ’s avonds niet kan mag ook 's ochtends zwemmen en wie een dag moet missen kan op zaterdag inhalen. Deelname kost 7,30 en opgeven is mogelijk aan de receptie van het zwembad.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.