Volledig scherm
© Mark de Rooij

A-junior matchwinner voor Hatto Heim tegen VSCO '61

HATTEM - Hatto Heim heeft de streekderby tegen VSCO '61 met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Jasper Wichers.

Wichers is achttien jaar, maar nu al topscorer van de hoofdmacht. Met zijn negende van het seizoen besliste hij het topduel in de derde klasse C. Een doelpunt dat letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen. In een fase dat een treffer eerder aan de andere kant in de lucht hangt - doelman Django van der Landen houdt Hatto Heim met een paar katachtige reacties op de been- wordt het 1-0. Een schot van Maarten Teuben uit een corner wordt door een speler van VSCO van de doellijn gehaald waarna de bal de lucht ingaat en uiteindelijk via het hoofd van de attente Wichers over de doellijn verdwijnt.

Een bonus voor Hatto Heim is het verlies van koploper SVI (2-1 bij DSV '61). Hierdoor komt de ploeg van trainer Erwin Brem naast SVI. De koplopers hebben zestien punten uit zeven duels en een doelsaldo van +11.

Hatto Heim-VSCO '61 1-0 (0-0). 82. Jasper Wichers 1-0.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.