Volledig scherm
© Thinkstock

Aafjes en Olijve in basisteam PEC Zwolle

ZWOLLE - Gerard Aafjes en Frank Olijve zijn de eerste gegadigden voor een basisplaats bij PEC Zwolle, dat zaterdag (18.45 uur) in de thuiswedstrijd tegen AZ de geschorsten Darryl Lachman en Bram van Polen moet vervangen.Over de keuze voor Aafjes is trainer Art Langeler helder.

Langeler moet flink puzzelen na de schorsing van Van Polen, aangezien Haico Epe en Giovanni Gravenbeek door blessures niet beschikbaar zijn. Op Gravenbeek (enkel) rekent de coach pas weer in 2013, dan maakt ook Bart van Hintum (scheenbeen) weer onderdeel uit van de selectie.

De magere klassering van PEC Zwolle is vooral te wijten aan de beroerde balans in thuiswedstrijden, die tot nu toe slechts vier punten opleverden. "Dat had in eerste instantie met de tegenstanders te maken, maar we hebben in thuiswedstrijden ook wat punten gemist", erkent Langeler. "Ik heb niet het idee dat we in thuiswedstrijden minder spelen dan in uitwedstrijden."

Ondanks de slechte klassering wil Langeler AZ niet zien als een rivaal in de degradatiestrijd. "De resultaten van AZ zullen ongetwijfeld weer beter worden, ik hoop alleen dat die ommekeer nog zeker een week op zich laat wachten."

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Boer; Olijve, Aafjes, Van den Berg en Achenteh; Drost en Broerse; Benson, Pluim, Mokhtar; Avdic.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.