Volledig scherm

Aandacht voor bootvluchtelingen tijdens Papiermarkt Eerbeek

EERBEEK - De lokale werkgroep van Amnesty International is samen met de Wereldwinkel present op de Papiermarkt die dinsdag 23 augustus van 13.00 tot 20.00 uur in het centrum wordt gehouden.

Gasten die de markt bezoeken kunnen een handtekening zetten op een petitielijst voor Amnesty International. De jeugd kan deelnemen aan het Amnesty-Bootvluchtelingenspel. In 2015 stond Amnesty met dit spel op het Avond4 daagse rustpunt bij de Heideroos. Deelnemers worden door de werkgroep op de hoogte gesteld van de huidige stand van zaken met betrekking tot bootvluchtelingen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.