Volledig scherm

Aanleg buurtboomgaard aan Pastoriestraat Dalfsen afgerondDALFSEN - Loonbedrijf Pekkeriet en hovenier Rene Klein zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met de aanleg van een buurtboomgaard aan de Pastoriestraat/Koestraat in Dalfsen.

Door middel van de overhandiging van een appel is de buurtboomgaard overgedragen aan woonstichting Vechthorst en de vereniging Gebogen Groen. De officiële opening van de buurtboomgaard vindt plaats in het voorjaar. Met behulp van Plaatselijke Belang Dalfsen zal dan een feestelijke bijeenkomst georganiseerd worden.

In de buurtboomgaard zijn in totaal twaalf hoogstam fruitbomen geplaatst. Naast appel- en perenbomen zijn er ook en aantal kersenbomen geplant en is de buurtboomgaard voorzien van een aantal bessenstruiken zoals blauwe, zwarte en rode bessen en kruisbessen. De verwachting is dat de bomen en struiken over twee jaar de eerste fruitoogst zullen leveren. De buurtboomgaard is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de kansenpot van de gemeente Dalfsen en een bijdrage van De Groene Loper.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.