Volledig scherm

Aanmelden kandidaten voor Vrijwilligerspluim gemeente Ommen

OMMEN - De gemeente Ommen reikt dit jaar voor de vierde maal de Vrijwilligerspluim uit. Dit is een prijs voor een persoon of groep die zich op een onderscheidende en inspirerende wijze heeft ingezet voor de Ommer samenleving.
De pluim is een blijk van waardering voor de inzet van de vrijwilligers in de gemeente Ommen. Vorig jaar namen de vrijwilligers van de Kinderboerderij Ommen de prijs in ontvangst. Dit jaar wordt een pluim uitgereikt aan een groep vrijwilligers en aan een individuele vrijwilliger.

Iedere inwoner van Ommen kan kandidaten aanmelden voor Vrijwilligerspluim 2016, dit geldt zowel voor een individu als een groep vrijwilligers. De criteria voor het aanmelden zijn dat de persoon en de groep uit Ommen moeten komen, dat zij zich recent vrijwillig hebben ingezet en dat ze met hun inzet onderscheidend en inspirerend zijn geweest. Aanmelden voor de pluim kan door het aanmeldformulier op www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl in te vullen.

Een jury, bestaande uit leden van de Klankbordgroep van het Vrijwilligerssteunpunt en wethouder Ko Scheele, beoordeelt alle aanmeldingen en selecteert drie genomineerden. Woensdag 7 december wordt bekendgemaakt wie de Vrijwilligerspluim 2016 mee naar huis mag nemen

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.