Volledig scherm
Achilles trainer Sander Barents volgt aandachtig de verrichtingen van zijn team

Achilles komt tekort tegen Olympia’89

APELDOORN - In de Matenparkhal moesten de handballers van AHV Achilles zaterdagavond het hoofd buigen voor Olympia’89, koploper in de 1e divisie A. De ploeg uit Oss won de wedstrijd met duidelijke cijfers; 26-35 .

Na een overrompelende start wisten de gasten al na 8 minuten een gaatje van 5 punten te slaan (1-6). Het publiek moest wachten tot de 26e minuut voordat Jelmer Schaap de thuisploeg weer langszij kon brengen (13-13). Toen de scheidsrechters een paar minuten later floten voor het rustsignaal, gingen de mannen van Sander Barents met slechts een kleine achterstand aan de thee (14-16). De ploeg uit Oss kwam echter beter uit de kleedkamer en vergrootte binnen vijf minuten de marge naar 5 punten. Hoewel Achilles zich nog terug knokte tot 20-23, liep Olympia daarna steeds meer weg en eindige de wedstrijd uiteindelijk in een afgetekende 26-35 overwinning voor de gasten uit Oss.

Uitslag handbal 1e divisie A

AHV Achilles – Olympia ’89: 26-35 (14-16)

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.