Volledig scherm

Acht kerken uit Zwolle nemen deel aan 'Open Orgeldag'

ZWOLLE - Acht Zwolse kerken openen zaterdag 2 juli hun deuren voor de 22e editie van de 'Open Orgeldag'.

Tijdens deze dag kunnen bezoekers van de deelnemende kerken de orgels bekijken, beluisteren en bespelen. De Grote- of Sint Michaëlskerk, Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Oosterkerk, Zuiderkerk, Noorderkerk, Plantagekerk, Dominicanenkerk en Opstandingskerk nemen deel aan de 'Open Orgeldag'.

Tijdens de open dag worden er drie verschillende concerten verzorgd. Om 11.00 uur wordt de dag geopend met het zogeheten wandelconcert op het orgel in de Opstandingskerk aan de Esdoornstraat 25. Martin van Heerde verzorgt dit concert. Om 13.30 uur verzorgt Evan Boogard een wandelconcert op het Maarschalkerweerdorgel in de OLV Basiliek aan de Ossenmarkt. De 'Open Orgeldag' wordt traditiegetrouw afgesloten met een natuurlijk orgelconcert. Dit slotconcert is in de Grote- of Sint Michaëlskerk. Hier wordt om 16.00 uur het Schnitgerorgel bespeeld door Toon Hagen. Alle organisten hebben afwisselend concertprogramma samengesteld. De toegang tot de orgelconcerten is gratis. Meer informatie op www.openorgeldagzwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.