Volledig scherm

Achtste groepers uit Zwolle strijden met elkaar om Musical Awards

ZWOLLE - De groepen acht van diverse basisscholen uit Zwolle strijden woensdag 29 juni om de Musical Award.

Voor het negende jaar op rij organiseert Zwolse Theaters deze awards. Dit is een mooie manier om met een stuk uit de eindmusical van groep acht op het podium van theater de Spiegel te staan. De dag begint met een warm welkom door Roy van Iersel, de uit Zwolle afkomstige musicalster en zanger. Hij kondigt de verschillende scholen aan en zal uiteindelijk ook de prijsuitreiking verrichten. Tijdens de Musical Awards is er een deskundige jury aanwezig en is de zaal van het Zwolse theater gevuld met publiek. De jury bepaalt uiteindelijk wie er met de wisselbeker vandoor gaat. Er wordt onder meer gelet op zang, motivatie en uitstraling van de verschillende groepen.

Afgelopen jaar won groep acht van basisschool De Morgenster de felbegeerde award. Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de Musical Awards. Het programma in theater De Spiegel start om 9.30 uur. De toegang is geheel gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.