Activiteiten terwijl de bloeiende heide bloeit

HOLTEN/HAARLE - Als eind augustus de Sallandse Heuvelrug weer verandert in een paarse zee van bloeiende heide, zijn er allerlei activiteiten te doen in het gebied.

Zaterdag 20 augustus wordt de reeks evenementen afgetrapt met de Sallands Heidemarkt in Holten. Van 11.00 tot 17.00 uur is er van alles te doen op Plein Holterberg rondom het thema ‘Heide’. Een week later op 27 augustus kunnen liefhebbers hardlopen met de boswachter over de Sprengenberg. De duurloop van 20 kilometer begint om 10.00 uur bij Informatieschuur de Pas in Haarle (aanmelden via website). Tot en met zondag 4 september zijn er nog allerlei andere activiteiten te doen op de Sallandse Heuvelrug, zoals een wandeling, fietstocht en autotocht, die allen als doel hebben mensen de bloeiende heide te laten beleven. Het gehele programma is te vinden op www.paarseloper.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.