Volledig scherm
Adelheid Roosen © Etty Hillesum Centrum

Adelheid Roosen treedt op bij lustrum Etty Hillesum Centrum

DEVENTER - Het Etty Hillesum Centrum heeft Adelheid Roosen uitgenodigd om donderdag 23 juni naar Deventer te komen ter ere van het 20-jarige bestaan van het centrum.

Adelheid Roosen is als theatermaakster op geheel eigen wijze bezig met het zelfde thema waar het Etty Hillesum Centrum voor staat: Samen Beter Leven. Roosen zoekt in haar werk altijd contact met ‘de ander’, de ogenschijnlijke vreemde, zoals moslimmigranten, mensen in de Bijlmer, kunstenaars in Syrië of haar eigen moeder met Alzheimer.

De avond begint om 20.00 uur in de synagoge aan de Golstraat met de film ‘Mam’ over de dementerende moeder van Roosen. Daarna gaat de theatermaakster onder leiding van gespreksleider Ita van Dijk met de bezoekers in gesprek over samenleven.

Aanmelden via administratie@ettyhillesumcentrum.nl of 0570-641003. Kosten 5 euro.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.