Volledig scherm

Agora Theater in Lelystad wint tweede prijs voor meest gastvrije theater in middelgrote gemeente

LELYSTAD - Het Agora Theater in Lelystad heeft dinsdag tijdens de ANWB-verkiezing 'Meest gastvrije theater' de tweede prijs gewonnen in de categorie middelgrote gemeenten.

Leden van de ANWB reikten de prijs uit aan het Agora. De Goudse Schouwburg in Gouda won van Lelystad in de categorie middelgrote gemeenten met 50 tot 100 duizend inwoners. Het Goudse theater werd ook de algehele winnaar van de verkiezing. Er werden in totaal zo'n 23.000 stemmen voor 'Meest gastvrije theater' uitgebracht. Stemmen kon op 253 Nederlandse theaters. De rankings staan op www.anwb.nl/theater.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.