Volledig scherm

Akkerbouwbedrijven in NOP en Oostelijk Flevoland zetten deuren open in Week van de Akkerbouw

NOORDOOSTPOLDER/DRONTEN - Negen akkerbouwbedrijven in de Noordoostpolder en tien agrarische bedrijven in Oostelijk Flevoland zetten zaterdag 25 juni de deuren open voor publiek vanwege de Week van de Akkerbouw.

Bezoekers kunnen in de bedrijven zien hoe producten geteeld en verwerkt worden. Er zijn rondleidingen en kinderen kunnen onder meer een speurtocht doen en rijden op een tractor. In de Noordoostpolder zijn onder meer wijngaard en boerderijwinkel Maronesse aan de Steenwijkerweg in Marknesse en de NAK-proefboerderij aan de Johannes Postweg in Tollebeek te bezoeken. Bedrijven in Oostelijk Flevoland, die de deuren openstellen, zijn onder meer VOS Potato Breeding aan de Oudebosweg in Swifterbant en Monsma-AGF aan de Ellerweg in Biddinghuizen. De open dag is van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. De bedrijven die meedoen aan de open dag zijn te vinden op www.weekvandeakkerbouw.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.