Volledig scherm

Alex Brenninkmeijer houdt Celelezing in Grote Kerk Zwolle

ZWOLLE - Voormalig Nationaal Ombudsman Alex Brenninkmeijer houdt donderdag 17 november de Celelezing 2016 in de Grote Kerk in Zwolle.


De titel van de lezing luidt: 'Democratie in onze complexe wereld'. Voor de Celelezing wordt jaarlijks een toonaangevende spreker gevraagd om zijn/haar visie te geven over een actueel maatschappelijk thema en daarover met bezoekers in gesprek te gaan. De bijeenkomst wordt afgesloten door burgemeester Henk Jan Meijer.

In de geest van Joan Cele worden Zwolse studenten betrokken bij de Celelezing. Zo gaan studenten van de opleiding journalistiek aan de slag met de spreker en het gekozen onderwerp. Ook van het Deltion College en het Cibap voeren studenten een onderwijsopdracht uit die is verbonden aan de Celelezing 2016. De lezing in de kerk aan de Grote Markt 18 in Zwolle start om 20.00 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Kaarten kosten 12,50 euro, 7,50 voor jongeren onder de 21 jaar, en zijn verkrijgbaar via www.celelezing.nl. Op deze website is eveneens meer informatie te vinden over de lezing.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.