Volledig scherm
Alice Naber-Lozeman met paard Coral Estate Mitok. Foto: Pro Shots / Henk Jan Dijks

Alice Naber mag naar Rio

ERMELO - Eventing-amazone Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen heeft zich met haar paard ACSI Peter Parker gekwalificeerd voor de OIympische Spelen van Rio de Janeiro. Dat heeft bondscoach Martin Lips zondag tijdens het NK dressuur in Ermelo bekendgemaakt.

Voor Naber (45) wordt het de eerste olympische deelname. Naber, lid van het B-kader van de hippische bond, presteerde met Peter Parker in mei uitstekend tijdens de zware wedstrijd in het Franse Saumur, waar de combinatie als tiende eindigde. De combinatie is drievoudig nationaal kampioen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.