Volledig scherm
© Joost Houtappels

Alleen punten stemmen Dynamo tevreden

APELDOORN - Snel vergeten, dat was de boodschap na Draisma Dynamo-Coniche Zwolle in de eredivisie volleybal bij de mannen. Dynamo won wel (3-1), alleen stemde de wijze waarop dat gebeurde vrijwel niemand aan Apeldoornse zijde tevreden.

Dynamo begon zo tegenvallend aan het duel dat Zwolle zelfs met 23-25 de eerste set van de Apeldoorners afsnoepte. Coach Bas Hellinga greep al snel in en bracht Wessel Keemink en Michiel van Dorsten binnen de lijnen voor Bart van Garderen en Nico Maneschijn. Gaandeweg de tweede set (25-19) richtte Dynamo zich eindelijk op en zakte Zwolle zichtbaar weg. De laatste twee sets gingen met 25-14 en 25-14 simpel naar Dynamo. Hellinga: ,,De uitslag kan niet verbloemen dat we niet goed hebben gespeeld.''

De mannen van Coolen-Alterno verloren zaterdag met 3-2 bij Nesselande. De Apeldoorners gaven een 0-2 voorsprong uit handen: 19-25, 21-25, 25-23, 25-20, 15-9. De vrouwen van Alterno versloegen op Papendal het Talentteam met 0-3: 23-25, 17-25, 16-25. Het waren de eerste punten van het seizoen voor de Apeldoornsen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.