Volledig scherm

Alpha-cursus voor jongeren en volwassenen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Na eerdere versies voor volwassenen, start vrijdag 16 september met de Alpha-Youth een Alpha-cursus voor jongeren ouder dan 16 jaar.

Tijdens de tien bijeenkomsten gaan de deelnemers op zoek naar antwoorden rondom het christelijk geloof. Ook wordt er samen gegeten en geluisterd naar een ‘inspirerend’ verhaal van een jong-volwassene. De cursussen zijn ook bedoeld voor niet-christenen die meer willen weten over het geloof. De bijeenkomsten zijn wekelijks om 18.45 uur en elke week is er een ander thema.

Ook voor volwassenen start in diezelfde week een cursus, maar de dag is afhankelijk van de deelnemers zelf. De organisatie vindt plaats vanuit de gezamenlijke kerken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.