Volledig scherm
© Thinkstock

Alterno loert op plek bij laatste vier

APELDOORN - In een seizoen met veel nederlagen in de eredivisie zou het nationale bekertoernooi wel eens een lichtpuntje kunnen blijken voor de mannen van Coolen-Alterno. De volleybalformatie uit de Maten versloeg zondag in de achtste finales Coniche Topvolleybal Zwolle met 3-1 en treft in de kwartfinales een op papier eenvoudiger opponent.

Alterno versloeg Zwolle zondag met setstanden 25-22, 26-24, 23-25 en 25-18. Het mag zich opmaken voor een kwartfinale tegen topdivisionist Sliedrecht Sport, dat met 3-0 te sterk was voor Pelster Cito. De kwartfinales worden in de week voorafgaand aan Kerstmis afgewerkt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.