Volledig scherm

Amerikaans verkiezingsavond in Vliegende Paard Zwolle

ZWOLLE - Het CDJA IJsseldelta en CDJA Overijssel houden dinsdag 8 november een Amerikaanse verkiezingsavond in het Vliegende Paard in Zwolle.

Op het programma staat een Skype-gesprek met Kirsten Verdel, de enige buitenlandse stafmedewerker van Barack Obama tijdens de presidentsverkiezingen. Ook gaan de voorzitters van de Jonge Democraten en SGP-jongeren met elkaar in debat over Amerikaanse onderwerpen. De internationaal secretaris van het CDJA geeft een college over Amerika in Europa. De aanwezigen kunnen via een livestream de verkiezingen in Amerika volgen. Aanvang aan de Voorstraat 17 in Zwolle is 20.30 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.