Volledig scherm

Amor Musae musiceert met muziekvereniging en Tiroler kapel in Swifterbant

SWIFTERBANT - De brassband en jeugdgroepen van de Swifterbantse muziekvereniging Amor Musae spelen zaterdag 11 juni in Swifterbant met muziekvereniging Door Eendracht Sterk (D.E.S.) en Tiroler kapel De Lindelanders.

D.E.S. en De Lindelanders, een onderdeel van de muziekvereniging, zijn afkomstig uit het Drentse Linde. Amor Musae-lid Henk Grijsen was ooit lid van D.E.S. en hij heeft altijd contact gehouden met zijn oude vereniging. Daardoor ging Amor Musae in 2014 naar Linde en komen de musici uit het Drentse dorp nu naar Swifterbant. D.E.S. bestaat uit een fanfare en malletband, in de Tiroler kapel zijn ruim twintig musici actief. Het concert van Amor Musae met de Drentse muzikanten begint om 19.30 uur in De Hoeksteen aan De Poort 19. Toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.