Volledig scherm

Anbloaz'n in Klein-Zwitserland

WAPENVELD - De Vlijtbloazers gaan zaterdag 26 november 'anbloaz'n' en dat betekent dat de midwinterhoorns weer gebruikt worden. De Wapenveldse bloazers doen dat va 15.00 tot 16.00 uur op de heide van de heuvels in wat in de volksmond 'Klein-Zwitserland' wordt genoemd.

Dat is het terrein op landgoed Petrea direct achter de parkeerplaats van het Gelders Landschap aan de Wapenvelderzand in Wapenveld. De midwinterhoors zullen op verschillende plekken in dit heidegebied staan opgesteld. In dit gebied wordt het bereik van de midwinterhoorns op een bijzondere manier hoorbaar, onder andere weerkaatst door de bosranden om het heidegebied. Het seizoen voor de midwinterhoorns loopt tot vrijdag 6 januari. Dan wordt het zogeheten 'ofbloaz'n' gehouden op Vriezes Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.