Volledig scherm

Antonius Ziekenhuis in Emmeloord voldoet aan voorwaarden voor behandeling bloed- en lymfklierkanker

EMMELOORD - Het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord en de hoofdvestiging in Sneek voldoen aan de voorwaarden voor de behandeling van mensen met bloed- of lymfklierkanker.

Dat is het oordeel in de online patiëntenwijzer van patiëntenvereniging Hematon waar alle Nederlandse ziekenhuizen aan hebben meegewerkt. Het Antonius scoort vooral op het doorspreken van de diagnose en het behandelplan en de begeleiding die 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar is. In het Antonius werken twee hematologen die zich bezighouden met bloed- en lymfklierkanker. Zij onderzoeken data-afwijkingen in het bloed, de bloedvormende organen, beenmerg en de lymfklieren en hoeven niemand door te sturen naar een ander ziekenhuis. "De erkenning door Hematon is een bevestiging dat de patiëntenzorg voor bloed- of lymfklierkanker voldoet aan de kwaliteitscriteria van deze patiëntenvereniging", laat het Antonius Ziekenhuis weten als reactie op het oordeel in de patiëntenwijzer.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.