Volledig scherm
Arent Vos vertelt over het ooggetuigenverslag van het zinken van de Batavia: “Droeviege daghaenteijckeningh int verliesen van ons schip Batavia". © Bataviawerf

Arent Vos geeft lezing in Lelystad over stranding en wrakvorming van Batavia

LELYSTAD - Maritiem historicus en scheepsarcheoloog Arent Vos geeft woensdag 17 augustus een lezing over de de stranding en wrakvorming van de Batavia op de Bataviawerf in Lelystad.

Vos, werkzaam voor RCE Maritiem Depot, verhaalt uit het originele ooggetuigenverslag uit 1629. De lezing is van 14.00 tot 16.00 uur op de werf aan de Oostvaardersdijk 01-09. Toegang is gratis voor betalende bezoekers van de Bataviawerf en Nieuw Land. Aanmelden is noodzakelijk via aanmelding@bataviawerf.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.