Volledig scherm
© Thinkstock

Arne Slot viert rentree in basiself PEC Zwolle

Arne Slot krijgt een plaats in het elftal van PEC Zwolle voor de achtste finale van het bekertoernooi, woensdag (19.45 uur) tegen Go Ahead Eagles.

Slot neemt de plaats in van Gerard Aafjes, de verdediger die zaterdag slecht speelde tegen AZ. Joost Broerse verhuist van het middenveld naar de defensie, waar Darryl Lachman en Bram van Polen terugkeren na een schorsing. Daar staat tegenover dat aanvoerder Joey van den Berg de IJsselderby vanaf de kant moet bekijken.

Trainer Art Langeler noemt de oostelijke burenstrijd een unieke kans om de kwartfinale van het bekertoernooi te halen. Dat lukte de club voor het laatst in het seizoen 2007-2008, toen Feyenoord in de kwartfinale te sterk was (2-1).

De IJsselderby was de laatste seizoenen een begrip in de eerste divisie, de wedstrijd van het jaar. Langeler merkt dat het derbygevoel bij de ervaren spelers in zijn selectie nog wel leeft. "Het is alleen zaak dat wij ons in de wedstrijd niet laten meeslepen door die gevoelens. We moeten het van ons voetbal hebben, op papier hebben we een beter team dan Go Ahead Eagles."

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Lachman, Broerse en Achenteh; Drost en Pluim, Benson, Slot en Mokhtar; Avdic.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.