Volledig scherm

Astro College bij Volkssterrenwacht Bussloo

BUSSLOO - Volkssterrenwacht Bussloo heeft vanaf dinsdag 8 november een eigen versie van het bekende programma ‘College Tour’ waarin een gast voor publiek wordt geïnterviewd.


De eerste gast van ‘Astro College’ is astronomisch illustrator Daniëlle Futselaar. Futselaar, die in opdracht van onder meer NASA en het SETI instituut afbeeldingen maakt van sterren en planeten, wordt geïnterviewd door Astrid Eeuwes. Vanuit het publiek is er de mogelijkheid om vragen te stellen en actief deel te nemen aan het interview. Astro College is speciaal bedoeld voor jongeren van 16 tot 21 jaar, maar ook ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Aanvang om 19.30 uur en kosten bedragen 2 euro. Opgeven via info@volkssterrenwachtbussloo.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.