Volledig scherm

Aukje van Kalsbeek nieuwe voorzitter Hospice Zwolle

ZWOLLE - Aukje van Kalsbeek is met ingang van donderdag 1 december de nieuwe voorzitter van Hospice Zwolle. Zij volgt Erik Meulemans op, die na zeven jaar afscheid neemt.

Van Kalsbeek ziet het als haar taak om er mede voor te zorgen dat Hospice Zwolle een bijna-thuis-huis blijft, waar mensen in de laatste terminale fase van hun leven in een huiselijke omgeving afscheid kunnnen nemen, omringd door naasten, vrijwilligers en professionele zorgverleners. De overdracht van het voorzitterschap vond plaats tijdens een speciale middag voor vrijwilligers van Hospice Zwolle en VPTZ ZwolleDoet!.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.