Volledig scherm

Authentieke Ringrijderij in Blokzijl

BLOKZIJL - De jaarlijkse ringrijderij met uitsluitend authentieke voertuigen vindt zaterdag 13 augustus plaats rondom de havenkolk in Blokzijl.

Het evenement begint om 19.00 uur met een rondrit door het pittoreske stadje en om 19.30 verschijnen de eerste combinaties op het parcours.

Het is de 18e editie van het evenement. De organisatie is ook dit jaar in handen van de (V)ereniging voor (T)oeristisch en (R)ecreatief (B)elang Blokzijl, in nauwe samenwerking met de Friese Aanspanning.

De Combinatie Wilco Zijlstra uit Munnekeburen staat aan de start om de titel te verdedigen. Minimaal 16 combinaties doen mee, maar er zijn nog een paar plekken vrij. Opgeven kan via 0527-291514 of llassche@hetnet.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.