Volledig scherm
Indy Dontje is de nieuwe eigenaar van het voormalige ANWB-testcircuit dat hij Rijvaardigheidscentrum Lelystad heeft genoemd. © Emma Margadant

Autocoureur en eigenaar van kartcentrum opent deuren van Rijvaardigheidscentrum Lelystad

LELYSTAD – GT3-autocoureur en eigenaar van Kartcentrum Lelystad Indy Dontje opent vrijdag 1 juli de deuren van het Rijvaardigheidscentrum Lelystad.

Het gaat om het test- en trainingscentrum aan de Talingweg 120 dat Dontje van de ANWB Drivers Academy heeft overgenomen en van een nieuwe naam heeft voorzien. De Drivers Academy blijft trainingen en lessen geven in het Rijvaardigheidscentrum. Het Rijvaardigheidscentrum zelf biedt onder meer slipcursussen, lessen zuinig rijden, motorlessen en vrachtwagentrainingen aan. Bedrijven kunnen de locatie gebruiken voor een feestje of een vergadering. Het openingsprogramma op vrijdag is besloten, op zaterdag 2 juli is het publiek van 9.00 tot 18.00 uur welkom. Dan worden er ook rijvaardigheidstrainingen gegeven.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.