Volledig scherm
Kind (4) ernstig gewond na aanrijding in Dronten. Foto: AS Media

Automobilist aangehouden na botsing met 4-jarige fietser

DRONTEN. De automobilist die donderdagavond een 4-jarige jongen aanreed in Dronten, is aangehouden. Het slachtoffer raakte ernstig gewond.

Hij is met letsel aan been en hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.45 uur op de Lancasterdreef. Het jongetje wilde samen met zijn 34-jarige vader vanaf deze straat de parkeerplaats van winkelcentrum Dronten-Zuid op fietsen. Op dat moment kwam een auto aanrijden, met een 24-jarige man uit Biddinghuizen achter het stuur. De automobilist probeerde de fietsers te ontwijken, maar raakte toch het jongetje. De 4-jarige werd meters meegesleurd door de wagen en was buiten bewustzijn toen de wagen tot stilstand kwam. De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de oorzaak van het zware ongeluk.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.