Volledig scherm

Baggeren Vecht bij Ommen gestart

OMMEN - Het uitbaggeren van de Vecht bij Ommen is donderdag 6 oktober gestart. Vanaf de Hessel Mullertbrug tot iets voorbij de monding van de haven wordt over een lengte van ongeveer 500 meter de vaardiepte verbeterd. In dit gebied is op een aantal plekken de bodem van de Vecht verzand.

Een natuurlijke rivier zonder bescherming zal normaal gesproken in de buitenbochten uitslijpen en in de binnenbocht verzanden. Doordat de loop van de rivier de afgelopen jaren gewijzigd is, ontstaan er nu op andere plekken ondieptes. Met name voor de rondvaartboot en de pleziervaart is dat niet gewenst.

Een kraan op een ponton haalt het zand weg. Dit wordt met beunbakken en een duwboot naar een tijdelijke opslag aan de Varsenerdijk vervoerd.

Het zand dat vrijkomt bij het baggerwerk wordt grotendeels gebruikt voor ophoging van het nieuwe campingterrein Koeksebelt. Dit is onderdeel van het project Vechtoevers Ommen zuid. Het overige zand wordt door de aannemer Firma Nonak uit Ommen gebruikt. De werkzaamheden zijn naar verwachting over 4 weken klaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.