Veldrijden
Volledig scherm
Veldrijden © Thinkstock

Bakker wint twee titels op NK Veldrijden

SINT-MICHIELSGESTEL - Manon Bakker uit Swifterbant heeft in Sint-Michielsgestel bij het NK veldrijden twee nationale titels veroverd.

De renster van MijnBad-Liv/Giant won niet alleen in haar eigen categorie junior-vrouwen, maar ook het rood-wit-blauw bij de beloften-vrouwen. De twee categorieën reden gezamenlijk op het Brabantse parcours, waarbij Bakker als eerste over de finish kwam van het totale startveld.

Annemarie Worst werd achter Inge van der Heijden uit Schaijk derde in de wedstrijd. De Nunspeetse kreeg dan ook het brons om de schouders. "Dit is echt een gedroomd scenario" riep Bakker na afloop. "Omdat Inge ook junior-vrouw is, wist ik dat ik haar voorbij moest om hier sowieso in een categorie Nederlands kampioene te worden. We waren aan elkaar gewaagd, maar ik reed op het laatst nog naar haar toe en deelde daarmee een mentale tik uit. Zeker toen ik haar in een bocht - waar ze moeite mee had - passeerde. Toen was het een kwestie van volhouden. Mijn seizoen is geslaagd, al hoop ik natuurlijk op het WK in Luxemburg aan het einde van de maand ook nog eens een sterke prestatie neer te zetten."

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.