Volledig scherm

Bas Wonink beëdigd als bestuurder Waterschap Drents Overijsselse Delta

OVERIJSSEL - Bas Wonink is dinsdagmiddag door dijkgraaf Herman Dijk beëdigd als lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Hij is de opvolger van de onlangs overleden Henk Holtmaat. "De aanleiding is triest. Het Waterschap heeft door het overlijden van Henk Holtmaat een ervaren bestuurder verloren", zegt Wonink. "Ik zal mijn best doen om een waardig opvolger te zijn en de verantwoordelijkheid te nemen voor nu en later." Wonink was in 2008 als waterschapsbestuurder actief in Waterschap Groot Salland.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.