Volledig scherm

Basisscholen in Steenwijkerland krijgen blad Bodemschatten uit de Kop

VOLLENHOVE/STEENWIJKERLAND - Bettie van Noorloos van basisschool Het Kompas in Vollenhove heeft deze week het eerste exemplaar van het blad Bodemschatten uit de Kop overhandigd gekregen die alle basisscholen in Steenwijkerland ontvangen.

Wethouder Jacques Wagteveld reikte het magazine uit dat een aanvulling is op de gelijknamige tentoonstelling die op dit moment in het Cultuur Historisch Centrum in Vollenhove te zien is. Cultuurcoördinator Mirjan de Jonge en provinciaal archeoloog Marijke Nieuwenhuis waren ook bij het moment aanwezig. Wie de tentoonstelling Bodemschatten uit de Kop wil beleven, kan elke laatste zondag van de maand een rondleiding met de samensteller volgen. Meer informatie staat op www.chcvollenhove.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.