De Eiberspelen werden onder meer afgesloten met het doven van de Olympische vlam en een balspel in met een zak om het lijf.
Volledig scherm
De Eiberspelen werden onder meer afgesloten met het doven van de Olympische vlam en een balspel in met een zak om het lijf. © De Eiber

Basisschool De Eiber in Dedemsvaart dooft Olympische vlam van Eiberspelen

DEDEMSVAART - Basisschool De Eiber in Dedemsvaart heeft afgelopen week de Olympische vlam van de Eiberspelen gedoofd.

Naast de reguliere lessen waren er de afgelopen vier weken spelen met onder meer een Olympische sportdag. De opening van de activiteiten was op 11 mei met een tocht door het centrum van Dedemsvaart waar de deelnemende landen, met leerlingen van de school, zich presenteerden. Hier werd ook de fakkel doorgegeven die op het plein van De Eiber werd ontstoken en waar het Wilhelmus klonk. Een sponsoractie voor een nieuw speeltoestel, gekoppeld aan de Eiberspelen, leverde in totaal 2811,29 euro op. De basisschool in Dedemsvaart kijkt terug op een geslaagde vier weken.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.